یک چت

یک چت بهترین سایت ایران

یک چت

یک چت بهترین سایت ایران

شربت برای سرفه کودکان

شربت برای سرفه کودکان

 شربت برای سرفه کودکان ،شربت برای سرفه کودکان چیست،شربت برای سرفه کودکان چی خوبه،شربتی برای سرفه کودکان،شربت سرفه برای کودکان زیر یک سال،شربت سرفه برای کودکان زیر دو سال،شربت سرفه برای کودکان زیر ۲ سال،شربت برای سرفه کودک،شربت برای سرفه کودک یک ساله،شربت برای سرفه کودک دوساله،بهترین شربت برای سرفه کودکان چیست

شربت برای سرفه کودکان ، بهترین شربت برای سرفه کودکان ، شربت سرفه کودکان

شربت برای سرفه کودکان

واکنش ریه ها در برابر تحریک و محافظت از سیستم تنفسی منجر به رخ دادن سرفه می شود. سرفه سبب تمیز شدن راه های هوایی از ذرات گرد و غبار و آلوده کننده می باشد و اگر در هنگام مواجه با این عوامل سرفه نکنیم، ورود ترشحات راه های هوایی و موادی که از حلق به سمت ریه می روند باعث ایجاد عفونت در بدن می شود.سرفه‌های مداوم می‌تواند به علت‌های مختلفی مثل سرماخوردگی و یا حساسیت ایجاد شود. برای بهبود سرفه‌های ناشی از سرماخوردگی می‌توان از انواع شربت ضد سرفه مثل شربت گایافنزین، شربت پکتورامین و شربت اکسپکتورانت استفاده کرد. این داروها هر کدام می‌توانند عوارض خاصی مثل خواب‌آلودگی و سرگیجه به دنبال داشته باشند.

شربت سرفه کودکان

اکسپکتورانت یا داروهای خلط آور : این دسته شاید شناخته شده ترین داروی ضد سرفه در بازار باشند که به آنها شربت سینه هم اطلاق می شود. این دسته از داروها با رقیق کردن خلط گلو سبب دفع راحت آن می شوند. وقتی که سرفه ها خلط دار باشند، مصرف این دسته از شربت ها توصیه می شود که تهیه آن نیازی هم به نسخه پزشک ندارد. یکی از رایج ترین داروهای خلط آور گایافنزین است. البته شربت های اکسپکتورانت موجود در بازار علاوه بر گایافنزین دارای یک ماده ضد احتقان و آنتی هیستامین هم هستند که موجب کمتر شدن ترشحات می شوند. البته هستند بعضی از شربت های گیاهی که نتیجه متشابهی دارند و سبب آبکی شدن خلط می شوند. از جمله شربت های گیاهی در این دسته می توان به ترسیان، تیمیان، تیمکس و برونکوتیدی اشاره کرد. بیشتر این شربت های گیاهی از گیاه آویشن که ضد سرفه و خلط آور خوبی است، تهیه شده اند. پروسپان که از عصاره برگ گیاه پیچک تهیه شده است نیز تاثیر مشابه خوبی دارد.

شربت ضد سرفه کودکان

شربت های سرکوب کننده مرکزی سرفه : رایج ترین و معروف ترین نوع دارو در این دسته دکسترومتورفان است. این شربت با اثر بر روی مرکز سرفه در بصل النخاع موجب کاهش سرفه در فرد می شود. دکسترومتورفان به شکل شربت، قطره و قرص در دسترس عموم قرار دارد.  نوع دیگر این دارو دکسترومتورفان پی نام دارد که علاوه بر دکسترومتورفان حاوی پسودوافدرین که یک ماده ضد احتقان هم است، می باشد. از این دارو برای درمان سرفه های خشک استفاده می شود و نه تنها سرفه های خلط دار را درمان نمی کند بلکه موجب باقی ماند ترشحات در ریه شود و بیماری را طولانی تر نیز بکند.

شربت مفید برای سرفه کودکان

شربت گایافنزین (Guaifenesin) از داروهای خلط آور و ضد سرفه است که با افزایش جریان ترشحات مجاری تنفسی خروج خلط را آسان کرده و به تنفس آسان در زمان سرماخوردگی کمک کرده می‌کند. اگر چه بهتر است میزان دقیق مصرف این دارو توسط پزشک تعیین گردد ولی به طور معمول میزان مصرف در بزرگسالان و کودکان ۱۲ ساله و بزرگتر به مقدار ۲۰۰ الی ۴۰۰ میلی‌گرم در هر چهار ساعت می‌باشد. توجه داشته باشید در صورتیکه بیمار مبتلا به فشار خون بالا، ضربان قلب سریع یا دیگر مشکلات شدید قلبی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و خونی باشد باید قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

عوارض: اسهال، یبوست، سرگیجه، سردرد، تهوع یا استفراغ، بثورات پوستی، عصبانیت، اختلال خواب، ضعف، معده درد و کهیر از عوارض این دارو می‌باشد.

درصورتیکه قصد دارید از این دارو به عنوان شربت ضد سرفه استفاده کنید، بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بهترین شربت برای سرفه کودکان

شربت برم هگزین (Bromhexine) دارویی است که برای رفع خلط سینه و همچنین درمان سرفه در برای کودکان بزرگ‌تر از دو سال و افراد بالغ تجویز می‌شود. این دارو تولید خلط در مجاری تنفسی را افزایش داده و خلط را رقیق‌تر می‌کند. اگرچه بهتر است دوز مصرفی به صورت دقیق توسط پزشک تعیین گردد، اما به طور معمول در افراد بالغ و یا کودکان ۱۰ سال یا بزرگتر مقدار ۵-۲۰ میلی‌لیتر شربت سرفه به صورت سه بار در روز (شربت ۴ میلی‌گرم) و یا ۲.۵-۱۰ میلی‌لیتر شربت سرفه به صورت سه بار در روز (شربت ۸ میلی‌گرم) مصرف می‌شود. توصیه می‌شود بیماران مبتلا به زخم معده و درهای شکمی از مصرف این دارو خودداری کنند.

عوارضتغییرات گوارشی مثل اسهال، مشکلات تنفسی، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، تب، اختلالات پوستی، حساسیت، سرگیجه و عرق کردن از عوارض این دارو می‌باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

درمان خانگی سرفه کودکان

اگر برای رفع سرفه‌هایی که گریبانگیرتان شده‌اند علاقه‌ای ندارید از داروهای شیمیایی استفاده کنید ما به شما مصرف داروهای گیاهی و استفاده از روش‌های آسان خانگی را پیشنهاد می‌کنیم. مصرف برخی از خوراکی‌های قابل دسترس مثل ترکیب عسل و لیمو و آویشن می‌تواند تا حد زیادی به سرعت بهبودی این بیماری کمک کند. همچنین می‌توانید از روغن‌های گیاهی مانند روغن درخت چای یا اکالیپتوس برای ماساژ سینه خود استفاده کرده و سرفه‌های خلط دار را تسکین دهید.میوه ی آناناس ضد احساس خارش گلو و سرماخوردگی است، پژوهشگران دریافته اند که یک برش آناناس تازه, خشکی و دردهای گلو را که اولین نشانه های سرما خوردگی و آنفلونزا است کاهش می دهد. کارشناسان تغذیه می گویند:که قند آناناس بالاست.  آناناس سرشار از مواد مغذی است. سریع جذب می شود و آنزیم هایی دارد که به هضم غذا کمک می کند. و خوردن سه برش آناناس تازه یا 5/1 لیوان آب آناناس به محض احساس خارش گلو بسیار مفید است. آناناس علاوه بر ویتامین های مهمی مانند A,B,C فلزاتی هم چون پتاسیم, کلسیم, آهن, فسفر, گوگرد و منگنز دارد.

بیشتر بخوانید : داروی سرفه شدید ♥ سرفه های شبانه ♥ سرفه خلط دار ♥ یبوست در کودکانسرماخوردگی کودکان

پماد بتامتازون

پماد بتامتازون

پماد بتامتازون ,پماد بتامتازون برای آفتاب سوختگی,پماد بتامتازون 1/0 درصد,پماد بتامتازون چشمی,پماد بتامتازون برای چیست,پماد بتامتازون برای عرق سوز

پماد بتامتازون

توضیحاتی در مورد پماد بتامتازون

پماد بتامتازون (Betamethasone) از داروهایی است که با سرکوب‌کردن سیستم ایمنی می‌تواند برای درمان برخی مشکلات پوستی مثل اگزما مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که از این دارو به مدت طولانی استفاده نشود عارضه جدی خاصی نخواهد داشت.در این مطلب از سایت جسارت در مورد پماد بتامتازون صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

پماد بتامتازون چیست

پماد بتامتازون از داروهایی است که به منظور درمان التهابات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو که از دسته داروهای کورتیکواستروئید می‌باشد می‌تواند علایمی مثل خارش و خشکی پوست را کاهش دهد.

موارد مصرف پماد بتامتازون

بتامتازون برای درمان علامتی اختلالات آلرژیک و یاالتهابی پوست نظیر اگزما که به سایر کورتیکواستروئیدهای ضعیف‌تر پاسخ نمی‌دهند، انواع درماتیت، نیش حشرات و پسوریازیس به کار می‌رود.

مکانیسم اثر پماد بتامتازون

این دارو با عبور از غشاء سلولی به گیرنده های خود در سیتوپلاسم متصل شده و کمپلکس دارو-گیرنده وارد هسته سلولی می شود. این کمپلکس با اتصال به نواحی خاصی از DNA موجب تحریک روند رونویسی mRNA و به دنبال آن ساخت آنزیم هایی می گردد که درنهایت مسئول اثرات سیستمیک کورتیکواستروئیدها می باشند. این دارو با جلوگیری از تجمع سلول های التهابی درناحیه التهاب، مهار فاگوسیتوز و آزاد شدن آنزیم های مسئول در التهاب و مهار ساخت و آزاد شدن واسطه های شیمیایی التهاب اثرات ضدالتهابی خود را اعمال می کند.

آشنایی با پماد بتامتازون

پماد بتامتازون (Betamethasone) از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی است که دارای خواص ضدالتهابی می‌باشد. از این دارو برای رفع انواع ناراحتی‌ها و التهابات پوستی مثل پسوریازیس (یک بیماری پوستی که در برخی از نقاط بدن تکه‌های قرمز رنگ بر جای می‌گذارد)، اگزما (نوعی بیماری پوستی که باعث می‌شود پوست خشک شده و خارش داشته باشد)، خارش، خشکی، قرمزی و… استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که پماد بتامتازون یک درمان برای بیماری نیست، اما برای تسکین علائم کمک خواهد کرد. اشکال دیگر این دارو شامل آمپول، قطره و لوسیون می‌باشد.

مشخصات پماد بتامتازون

نام های تجاری Celestone, Celestone Soluspan موارد مصرف درمان التهابات پوستی مثل پسوریازیس و اگزما . نام تجاری : ®Betnovate , Diprosone , Betacap , Bettamousse کاربرد: بیماری التهابی پوست مانند اگزما و درماتیت شدید 5,372 نام‌های عمومی دیگر پماد بتامتازون بتامتازون (betamethasone) والرات بتامتازون (Betamethasone valerate) بتامتازون دی پروپیونات (betamethasone diproprionate)

فارماکوکینتیک پماد بتامتازون

متابولیسم کورتیکواستروئیدها، عمدتاً در خود پوست صورت می‌گیرد، ولی متابولیسم پوستی این دارو نسبت به سایر کورتیکواستروئیدهای موضعی کمتر می‌باشد. به همین دلیل تجویز مکرر آن باعث تجمع دارو در پوست شده و می‌تواند به طولانی شدن مدت اثر، تشدید عوارض جانبی و افزایش جذب سیستمیک دارو منجر شود. دارو دارای متابولیسم کبدی نیز می‌باشد.

عوارض پماد بتامتازون

به دلیل کم بودن متابولیسم بتامتازون در پوست، امکان جذب سیستمیک آن زیاد می‌باشد و لذا بروز عوارضی نظیر سندرم کوشینگ، افزایش قند خون،وجود قند در ادرار و در درازمدت تضعیف محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-غده فوق کلیوی محتمل می‌باشد.

مقدار مصرف پماد بتامتازون

مقدار و نحوه مصرف پماد بتامتازون بر حسب نوع التهاب و ناراحتی پوستی در افراد مختلف متفاوت است. معمولا بزرگسالان یک تا سه مرتبه در روز و کودکان نیز یک مرتبه در روز از این پماد استفاده می‌کنند. قبل از اینکه دارو را پوست آسیب دیده قرار دهید محل را به خوبی شستشو داده و خشک کنید سپس یک لایه نازک از دارو را روی آن قرار داده و به آرامی مالش دهید تا جذب پوست شود. توجه: توجه داشته باشید که کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض آسیب‌های جانبی داروها قرار دارند. بنابراین هیچگاه خودسرانه از این دارو برای رفع بیماری‌های پوستی فرزند کوچکتان استفاده نکنید.

نکاتی در مورد مصرف پماد بتامتازون

مصرف کم و یا متوسط این دارو در کوتاه مدت عوارضی ندارد. مصرف پماد بتامتازون در دوران بارداری و شیردهی بی خطر است اما برای مصرف انواع دیگر داروی بتامتازون حتما با پزشک خود مشورت کنید. در صورت بروز حساسیت از ادامه مصرف این دارو صرف نظر کنید. هرگز دارو را به شخص دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید. دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید. چنانچه دچار عفونت پوستی هستید به طور خودسرانه از این دارو استفاده نکرده و قبل از مصرف پزشک را مطلع کنید. از وارد شدن این دارو به نقاط حساس بدن مثل چشم‌ها، بینی و دهان خودداری کنید. علایم بیماری پوستی شما معمولا بعد از دو هفته درمان با این دارو باید بهبود پیدا کند. چنانچه این بهبودی حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید. پس از استفاده از این پماد پوست را نپوشانید. اگر از بتامتازون در ناحیه پوشک بچه استفاده می‌کنید، از پوشک تنگ یا شلوار پلاستیکی استفاده نکنید. این کار باعث افزایش عوارض جانبی دارو می‌شود. بدون مشورت کردن با دکتر خود، سایر محصولات پوستی را در ناحیه تحت درمان قرار ندهید.

تداخل دارویی با پماد بتامتازون

تست نیترو بلو تترازولیوم که برای تشخیص عفونت موضعی استفاده می شود ممکن است با مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی منفی کاذب ایجاد کند استفاده از دو داروی کورتیکواستروئیدی موضعی بصورت هم زمان باعث تشدید عوارض جانبی می گردد

هشدار در مورد مصرف پماد بتامتازون

1- مصرف این دارو روی پوست کودکان باید با احتیاط صورت گیرد. 2- به دنبال مصرف این دارو ممکن است تست‌های بررسی عملکرد محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-غده فوق کلیوی دچار اختلال شود. 3- مصرف مقادیر بیش از g100 در هفته از فرآورده 1/0% با احتمال تضعیف آدرنال همراه می‌باشد. 4- از مصرف طولانی مدت فرآورده روی پوست صورت اجتناب گردد.

توصیه های دارویی پماد بتامتازون

1- از به کار بردن پوشش و یا پانسمان روی ناحیه تحت درمان با بتامتازون خودداری شود. 2- در صورتی که با گذشت دو هفته عارضه‌ای که برای آن بتامتازون تجویز شده، بهبود پیدا نکرد و یا بدتر شد، حتماً به پزشک اطلاع داده شود. 3- قبل از شیردهی از استعمال این دارو روی بافت پستان خودداری شود. 4- از مصرف دارو در اطراف چشم‌ها اجتناب شود. 5- شکل لوسیون دارو قبل از مصرف به خوبی تکان داده شود.

اطلاعات دارویی در مورد پماد بتامتازون

اطلاعات دارویی : بتامتازون در دسته کورتیکواستروئیدهای موضعی قوی طبقه‌بندی شده است. کورتیکواستروئیدهای موضعی همان استروئید موضعی است. استروئیدهای موضعی علاوه بر مرطوب کنندگی (نرم کننده) برای درمان بیماری‌های التهابی پوست مانند اگزما و درماتیت استفاده می‌شود. استروئید موضعی زمانی که علائم اگزما یا درماتیت عود می‌کند، استفاده می‌شود. این دارو التهاب، خارش و قرمزی را تسکین می‌دهد و از این راه عود علائم را کاهش می‌دهد. پماد بتامتازون یک درمان برای بیماری نیست، اما برای تسکین علائم کمک خواهد کرد. دوره‌های کوتاه مدت بتامتازون نیز ممکن است برای درمان پسوریازیس مناطق کوچکی مانند پوست سر، کف پا و یا کف دست تجویز شود. انواع مختلفی از بتامتازون (مانند پماد، کرم، لوسیون فوم) در دسترس است. برای مرطوب کردن نواحی آسیب دیده پوست شما، کرم تجویز خواهد شد و اگر پوست شما خشک باشد پماد انتخاب مناسبی برای شما است، همچنین برای مناطق بزرگ و یا مودار پوست، لوسیون استفاده می‌شود. همچنین نوعی از بتامتازون در دسترس است که فقط برای پوست سر استفاده می‌شود. به طور کلی بتامتازون برای کودکان مناسب نیست، اگر چه گاهی اوقات، دکتر متخصص پوست ممکن است، دوره‌های کوتاه مدت تا دو هفته از این دارو برای یک کودک تجویز کند. نوعی از بتامتازون نیز در دسترس است که حاوی یک عامل ضد باکتری (مانند کلیوکینول (clioquinol)، نئومایسین (neomycin) یا اسیدفوزیدیک (fusidic acid)) و یا یک داروی ضد قارچ (مانند کلوتریمازول (clotrimazole)) است. ممکن است این نوع بتامتازون برای استفاده کوتاه مدت در مواقعی که پوست عفونی شده است، تجویز ‌شود و معمولا دو بار در روز فقط برای مدت یک هفته استفاده می‎شود. برخی از انواع بتامتازون نیز حاوی عنصری به نام سالیسیلیک اسید هستند. سالیسیلیک اسید در این فرمولاسیون می‌تواند به جذب موثرتر استروئید توسط پوست کمک کند، اما این بتامتازون نیز فقط برای مدت کوتاهی تجویز می‌شود.

تاثیر پماد بتامتازون در بدن

پماد بتامتازون (Betamethasone) از داروهایی است که با سرکوب‌کردن سیستم ایمنی می‌تواند برای درمان برخی مشکلات پوستی مثل اگزما مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که از این دارو به مدت طولانی استفاده نشود عارضه جدی خاصی نخواهد داشت. پماد بتامتازون از داروهایی است که به منظور درمان التهابات پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو که از دسته داروهای کورتیکواستروئید می‌باشد می‌تواند علایمی مثل خارش و خشکی پوست را کاهش دهد. در ادامه با موارد مصرف این دارو و عوارضی که می‌تواند در اثر استفاده طولانی‌مدت به همراه داشته باشد آشنا می‌شوید.

جوش های پوستی

بزرگترین اشتباهی که اغلب ما در مواجهه با جوشهای پوستی مرتکب می شویم این است که عامل بروز آنها را به غلط، باکتری و یا میکروب می پنداریم. مهمترین عاملی که منجر به بروز این عارضه ناخوشایند در انسان می شود، در درجه اول، تغییرات هورمونی بدن شما و در وحله دوم نیز ناتوانی پوست در دفع بافت مرده از پوست و ناتوانی بدن در پاکسازی این عضو حساس(پوست) است. برخی از محققین و دانشمندان عقیده دارند که افراط در خوردن و حتی در برخی موارد خوردن غذاهی سرخ کردنی، شیرین و چرب نظیر: پیتزا، شکلات و غذاهای سرخ کردنی زمینه را برای به وجود آمدن این عارضه هموار می کند و در مورد کسانی هم که از این عارضه رنج می برند، اوضاع را به مراتب وخیم تر می کند. بسیاری از کسانی که از این عارضه رنج می برند و یا خود را مستعد ابتلا به آن می بینند، به مرور زمان و با تجربه ای که حاصل می کنند، غذاهای مضر برای خود را تشخیص داده و با پرهیز از خوردن این غذاها تا حدود زیادی موفق به کنترل این عارضه می شوند. اما با این وجود توصیه های زیر را نیز به خاطر داشته باشید:قرار دادن پوست بدن در معرض نور مستقیم خورشید اگرچه برای برنزه کردن بدن بسیار ایده آل به نظر رسیده و فواید دیگری نیز دارد اما برای کسانی که از عارضه جوشهای پوستی رنج می برند، مضر و نامناسب است. تابش مستقیم و طولانی مدت نور خورشید به پوست، نه تنها عارضه جوشهای پوستی را تشدید می کند بلکه می تواند در طولانی مدت به پیری زودرس پوست و حتی سرطان پوست نیز منجر گردد. من خود از این موضوع اطلاع کامل دارم که اجتناب کردن از تابش مستقیم نور خورشید بر روی پوست، برای کسانی که به دلیل کاری که دارند، باید مدام بیرون از خانه باشند، عملا ناممکن است و به همین علت نیز همانند برخی از متخصصانی که نفسشان از جای گرم در می آید و توصیه های آنچنانی می کنند، قصد توصیه کردن راهکارهای غیر عملی و غیر قابل اجرا را ندارم، اما اگر چنانچه شما هم از این دسته افراد هستید و از جوشهای پوستی نیز رنج می برید، استفاده از ترکیباتی که پوست را از گزند اشعه های مضر ماورای بنفش حفظ می کنند، در مورد شما نتایج قابل قبولی را به دنبال خواهد داشت.

جوش های پوستی و ویتامین ها

محققین و متخصصین علم تغذیه میزان مجاز مصرف ید را در حدود ۱۵۰ میکروگرم در روز توصیه می کنند. اما بسیاری از پزشکان بر این عقیده هستند که مصرف بیش از این مقدار در روز با جوشهای پوستی همراه خواهد بود. بنابراین از مصرف مکملهایی که دزهای غیر معقولی از این عنصر را وارد بدن می کنند، پرهیز کنید. استفاده از اکثر مکملهای افزاینده ترشح طبیعی هورمون تستوسترون نیز همانند تزریق مستقیم خود تستوسترون می تواند منجر به بروز آکنه و جوشهای پوستی گردد. این عارضه مخصوصا در جوانانی دیده می شود که به اقتضای سن کمی که دارند، بیشتر از بالغین در معرض خطر به وجود آمدن جوش در پوست هستند. این دسته از افراد در انتخاب مکمل مناسب باید نهایت دقت را به خرج دهند. مکمل zma علیرغم اینکه ترشح طبیعی تستوسترون را افزایش می دهد، منجر به بروز عارضه جوشهای پوستی نیز نمی گردد. ورزشکاران ایرانی علاوه بر اینکه باید در انتخاب مکمل مناسب دقت کنند، باید در حین خرید از اصل بودن آن نیز اطمینان حاصل کنند. در آمریکا و در کشورهای اروپایی انواع قلابی استروئیدها تا حدودی در بازار عرضه می شوند اما به ندرت می توان مثال زد که نمونه قلابی مکملی که کمپانی سازنده، آن را به قیمت مناسب و در سطح گسترده پخش می کند، تهیه و در بازار عرضه شود. اما قلابی سازی نه تنها در استروئیدها، حتی در مورد مکملهای موجود در بازار ایران نیز بیداد می کند. چندی قبل پدری با من تماس گرفت تا در مورد مشکلی که برای دخترش به وجود آمده بود با من مشورت کند. دختر جوان این پیر مرد در اثر مصرف افراطی مکملهای چربی سوزی که اغلب از نوع قلابی و خطرناک نیز بوده، علاوه بر اینکه به بیماری های روانی، صرع و غیره مبتلا شده بود، به شدت نیز دچار جوش در کل بدن گردیده بود، به طوری که حتی پدر وی نیز رغبت نکرد دست وی را بگیرد و از ماشین پیاده کند. جالب این که همه این اقدامات نیز به تجویز و توصیه مشاوران کنترل وزن مراکز لاغری و برای رساندن این دختر از همه جا بی خبر به تناسب اندامی مشابه با جنیفر لوپز صورت گرفته بود! عجب جنیفری می سازند که حتی پدرش هم رغبت نمی کند نگاهش کند!

بیشتر بخوانید : پماد آلفا ♥ پماد تبخال ♥ پماد کالامین ♥ پماد تتراسایکلینپماد زینک اکساید

قرص ریسپریدون

قرص ریسپریدون

قرص ریسپریدون ,قرص ریسپریدون برای کودکان,قرص ریسپریدون برای چیست,قرص ریسپریدون 1 میلی گرم چیست,قرص ریسپریدون 1 میلی گرم برای کودکان

قرص ریسپریدون

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد قرص ریسپریدون صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد

توضیحاتی در مورد قرص ریسپریدون

‎ریسیپریدون یک دارو از دسته داروهای موثر بر سیستم اعصاب می باشد که به آن ها داروهای ضد سایکوز گفته می شود. این دارو ها با تاثیر بر روی تعادل ناقل های شیمیایی که مسئول ارتباطات و مخابره ی پیام عصبی در مغز می باشند، نقش درمانی خود را ایفا می کنند. ‎ریسیپریدون ممکن است جهت بهبود علائم در بیماران مبتلا به شیزوفرنی یا سایر اختلالات روانی که با تغییر افکار، احساسات و رفتار ها در ارتباط هستند، تجویز گردد. به این نوع اختلالات اصطلاحا سایکوز گفته می شود. ‎این دارو همچنین گاهی در افرادی که رفتار های پرخاشگرانه از خود نشان می دهند و قصد صدمه زدن به خود یا دیگران را داشته اند توسط متخصص تجویز می شود. ‎ریسیپریدون همچنین به صورت تزریقی نیز تولید شده است و به صورت آمپول تزریقی طولانی اثر در موارد خاص توسط متخصصان قابل استفاده می باشد.

مشخصات قرص ریسپریدون

طبقه بندی مارتیندل : خواب آورهای آرامبخش ،وضد جنون ها طبقه بندی درمانی : داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی > داروهای روان درمانی > داروهای ضد جنون > داروهای ضدجنون آتیپیک . ریسپریدون (به انگلیسی: Risperidone) رده درمانی: داروهای ضد روان‌پریشی اشکال دارویی: قرص 

قرص ریسپریدون چیست

ریسپریدون یک داروی ضدجنون آتیپیک است که اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۹۳ سودمندی آن را برای درمان اسکیزوفرنی، در سال ۲۰۰۳ برای درمان کوتاه مدت علائم شیدایی و ترکیبی افسردگی-شیدایی در اختلال دو قطبی و در سال ۲۰۰۶ برای درمان بی‌قراری مبتلایان به اوتیسم تأیید کرد. ریسپریدون همچون دیگر ضدجنون‌های آتیپیک برای درمان اختلالات اضطرابی از جمله اختلال وسواسی جبری، افسردگی شدید مقاوم به درمان، اختلال توره، تحریک‌پذیری شدید مبتلایان به اوتیسم و اختلالات مربوط به خوردن استفاده می‌شود

تاثیر قرص ریسپریدون در بدن

ریسپریدون یک نوع داروی ضدجنون است. این دارو سبب ایجاد تغییراتی در میزان مواد شیمیایی موجود در مغز (نوروترنسمیتر) می‌گردد. این دارو برای درمان اختلالات حاد یا حالات مزمن روانی مثل اسکیزوفرنی و نشانه‌های اختلال دوقطبی (افسردگی- شیدایی) استفاده می‌شود. ریسپریدون همچنین برای درمان و کاهش تحریک پذیری مفرط کودکان در خودمانده (اوتیسم) به کار می‌رود. اگر چه ناراحتی اصلی را برطرف نمی‌کند اما در کاهش علایم آزاردهنده مؤثر است. علایم مثبت (مانند توهم زایی، اختلال فکر) و علایم منفی (مانند انزوا، ناراحتی‌های احساسی و عاطفی) را رفع می‌کند. می‌تواند در رفع دیگر نشانه‌های ناشی از اسکیزوفرنی از قبیل افسردگی و اضطراب مفید باشد. ریسپریدون در مقایسه با دیگر داروهای ضدجنون اثر تسکین بخشی کمتری دارد و ایجاد اختلالات حرکتی خیلی کمتری می‌کند. این دارو مصارف درمانی دیگری نیز دارد.

آشنایی با قرص ریسپریدون

ریسپریدون برای درمان اختلالات ناشی از زوال عقل (دمانس) تجویز نمی‌شود. ریسپریدون ممکن است باعث ایجاد ذات الریه در سالمندان مبتلا به دمانس بشود. در صورت داشتن حساسیت به ریسپریدون هرگز این دارو را مصرف نکنید. در صورت داشتن هریک از موارد زیر حتماً پزشک معالجتان را در جریان بگذارید: بیماری‌های کبدی و کلیوی، ناراحتی‌های قلبی، فشار خون بالا، مشکلات مربوط به ضربان قلب سابقه ایست و سکته‌های قلبی، سابقه سرطان سینه، تشنج و صرع، سابقه داشتن افکار خودکشی، بیماری پارکینسون و مشکلات بلعی (قورت دادن) اگر مبتلا به هیپرگلیسمی (قند خون بالا) هستید از مصرف این دارو اجتناب کنید و نسبت به نشانه‌های هیپرگلیسمی هوشیار باشید. این نشانه‌ها شامل افزایش تشنگی و تکرر ادرار، گرسنگی مفرط و ضعف می‌باشد. قرص‌های ریسپریدون حاوی مقادیری از فنیل آلانین می‌باشند. اگر مبتلا به بیماری فنیل کتونوریا (PKU) هستید این مسئله را به پزشک معالجتان اطلاع دهید.

قرص ریسپریدون در بارداری

این دارو جزء گروه C می‌باشد و ممکن است برای جنین مضر باشد. در صورت حاملگی یا تصمیم برای باردار شدن پزشک معالجتان را آگاه سازید.

قرص ریسپریدون در شیردهی

مشخص نیست که این دارو وارد جریان شیر مادر می‌شود یا خیر و برای کودک شیرخوار مضر است یا نه. در صورتی که کودک از شیر خودتان تغذیه می‌کند بدون مشورت با پزشک این دارو را مصرف نکنید. بدون توصیه پزشک این دارو را به کودکان ندهید.

نحوه مصرف قرص ریسپریدون

این دارو را طبق دستور پزشکتان مصرف نمایید. از مصرف دارو بیش از میزان تجویز شده یا در مدت زمانی طولانی تر خودداری نمایید. این دارو را می‌توان همراه با وعده‌های غذایی یا بدون وعده‌های غذایی مصرف نمود. برای مصرف قرص‌های ریسپریدون (Risperdal M-Tab) نکات زیر را مد نظر داشته باشید: تا هنگام مصرف قرص آن را از پوشش حفاظتی خارج نکنید. مراقب باشید در هنگام خارج نمودن قرص از پوشش قرص دچار آسیب و شکستگی نشود. از بلعیدن کامل قرص خودداری کنید و اجازه دهید قرص کاملاً حل شود. از جویدن قرص اجتناب کنید. برای اخذ بهترین تاثیرات درمانی دارو را طبق برنامه زمانی منظم استفاده کنید. از مخلوط نمودن نوع مایع دارو با چای یا نوشابه خودداری کنید. برای بهبود نشانه‌های بیماری حداقل چند هفته باید به مصرف دارو ادامه دهید وبرای کسب نتایج درمانی مطلوب دارو را طبق دستور پزشک معالجتان مصرف کنید. اگر بعد از گذشت چند هفته بهبود نیافتید با پزشکتان مشورت کنید. دارو را در دمای معمولی اتاق دور از رطوبت، نور و دما نگهداری نمایید. دارو را در مکانی قرار ندهید که دچار یخ زدگی شود.

مصرف قرص ریسپریدون

به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی دارو هستید دوز فراموش شده را مصرف نکنید و طبق برنامه مصرفتان نوبت بعدی را مصرف نمایید. برای جبران دوز فراموش شده مقدار بیشتری دارو مصرف نکنید.

قرص ریسپریدون و مسمومیت

خواب آلودگی، افزایش میزان ضربان قلب، احساس سبکی در سر، ضعف و بی قراری در عضلات حرکتی چشم‌ها، آرواره، گردن و دهان از نشانه‌های مصرف دوزهای بیش از اندازه هستند.

موارد احتیاط در مورد مصرف قرص ریسپریدون

ممکن است در طول مصرف ریسپریدون حساسیت شما نسبت به هوای سرد و گرم افزایش یابد. از قرار گرفتن در هوای بسیار سرد یا بسیار گرم اجتناب کنید. در هوای گرم و هنگام فعالیت، آب زیاد بنوشید. از عوارض جانبی ریسپریدون تخریب و تاثیر منفی بر روی افکار و واکنش هاست. در هنگام رانندگی و انجام کارهایی که مستلزم هوشیاری کامل هستند احتیاط کنید. از نوشیدن الکل در طول دوره درمان خودداری کنید. مصرف الکل می‌تواند باعث تشدید عوارض جانبی ریسپریدون شود.

عوارض جانبی قرص ریسپریدون

نشانه‌های حساسیت دارویی عبارتند از: کهیر، مشکلات تنفسی، ورم صورت، لبها، زبان و گلو. مهمترین عوارض جانبی این دارو عبارتند از: تب، سفت شدن عضلات، گیجی، تعریق، ضربان قلب سریع یا غیرمعمول بی قراری و تنش در عضلات حرکتی چشم‌ها، زبان، آرواره و گردن لرزش مشکلات بلعی احساس سبکی در سر عوارض خفیف تر این دارو عبارتند از: خواب آلودگی وبیقراری خفیف، لرزش خوابیدن و رویا دیدن بیش از حد معمول تاری دید سردرد و سرگیجه اضافه وزن مشکلات ادراری تهوع، خشکی دهان و یبوست کاهش میل جنسی و مشکلات ارگاسمی

توصیه هایی در مورد مصرف قرص ریسپریدون

‎-در صورتی که باردار یا شیرده هستید، پیش از شروع مصرف این دارو حتما پزشک خود را مطلع نمایید. ‎-در صورت سابقه یا ابتلا به اختلالات قلبی، عروقی، کبدی، کلیوی یا مشکلات پروستات حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید. ‎-چنانچه سابقه ی اختلالات تنفسی دارید به پزشک خود اطلاع دهید. ‎-در صورتی که مبتلا به هر یک از بیماری های عصبی از جمله صرع، افسردگی، پارکینسون، فشار بالای چشمی (گلوکوم) یا بیماری عضلانی میاستنی گراویس هستید پزشک خود را مطلع نمایید. ‎-در صورتی که قرار است تحت عمل جراحی چشم قرار بگیرید پزشک خود را مطلع کنید. ‎-در صورتی که تاکنون سابقه ی زردی پوست یا چشم و یا بیماری خونی، تومور در ناحیه ی غدد فوق کلیوی داشته اید به پزشک خود اطلاع دهید. ‎-هرگونه حساسیت دارویی خود را به پزشک یا داروساز اعلام نمایید. ‎-به دلیل این که این دارو می تواند با داروهای بسیاری تداخل ایجاد نماید، لیست کاملی از کلیه ی داروها و مکمل های مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید تا در صورت وجود تداخل، اقدامات لازم انجام شود.

تداخل دارویی با قرص ریسپریدون

اگر به صورت منظم داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب آلودگی تان می‌شود (مانند داروهای سرماخوردگی، داروهای ضدحساسیت، داروهای ضددرد حاوی مواد مخدر، قرص‌های خواب، شل کننده عضلات و داروهای ضدصرع، افسردگی و اضطراب) قبل از مصرف ریسپریدون این موضوع را با پزشک معالجتان در میان بگذارید. در صورت مصرف هرکدام از داروهای زیر پزشکتان را در جریان بگذارید: کاربامازپین فنی توئین فنوباربیتال فلوکستین ریفامپین داروهایی که برای درمان بیماری پارکینسون استفاده می‌شود مانند: لوودوپا و… فهرست تداخلات دارویی مذکور کامل نیست و امکان تداخل داروهای دیگری نیز در عملکرد ریسپریدون وجود دارد. مصرف این دارو به مدت زیاد موجب اختلالات حرکتی می‌شود.

مقدار مصرف قرص ریسپریدون

‎-مقدار مصرف و نحوه ی مصرف این دارو با توجه به بیماری و شرایط بیمار توسط پزشک تعیین می گردد. ریسیپریدون را دقیقا طبق دستور مصرفی که پزشک برای شما مشخص نموده است مصرف نمایید. ممکن است در ابتدا مقدار مصرفی کمتری تجویز شده باشد و به تدریج مقدار مصرف دارو افزایش یابد. ‎-سعی کنید دارو را در زمان مشخص و به صورت منظم مصرف کنید تا از فراموش کردن نوبت دارو پیشگیری نمایید و اثرات درمانی مطلوب تری از مصرف دارو مشاهده نمایید. ‎-مصرف ریسپریدون با غذا تداخلی ندارد و می توان آن را قبل یا پس از غذا مصرف کرد. ‎-معمولا بهتر است قرص را همراه با یک لیوان آب شود اما در صورت مشکل در بلع به پزشک خود اطلاع دهید تا قرص های قابل انحلال در آب یا قرص های حل شونده در دهان برای شما تجویز نماید. ‎-قرص های قابل انحلال در دهان (ordispersible) برای باز شدن در دهان فرموله شده اند. با دست های خشک قرص را از بسته بندی خارج نمایید (از خارج کردن قرص با فشار دادن از پوشش آلومینیومی خودداری نمایید) و روی زبان خود قرار دهید و اجازه دهید قرص روی زبانتان حل شود (مانند آبنبات). ‎-در صورت مصرف نوع مایع دارو، مقدار داروی مصرفی دارو را با سرنگ مخصوص بصورت دقیق اندازه گیری نمایید و در صورتی که مشکلی در این مورد دارید، حتما روش درست اندازه گیری مقدار دارو را از داروساز خود سوال کنید. در صورت نیاز می توانید دارو را در هرگونه نوشیدنی غیر الکلی به غیر از چای و نوشابه رقیق نمایید. (نصف لیوان آب، شیر کم چرب یا آب پرتقال پیشنهاد می شود.) ‎در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، بلافاصله بعد از یادآوری مصرف کنید مگر اینکه به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک باشد، در این صورت دوز فراموش شده را مصرف نکنید و نوبت بعدی را طبق برنامه ی سابق مصرف نموده و از دو برابر کردن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.

همه چیز درباره مصرف قرص ریسپریدون

‎-در مدت درمان با این دارو، تحت نظر پزشک خود بمانید و معاینات و آزمایشات بالینی دوره ای را طبق دستورات پزشک انجام دهید تا روند بهبودی شما بررسی گردد. ‎-مصرف فرآورده های الکلی در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض دارویی را افزایش دهد لذا از مصرف فرآورده های الکلی خودداری نمایید. ‎-در صورتی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرید، درمانگر خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید زیرا ریسیپریدون می تواند با داروهای بیهوشی تداخل ایجاد نماید. خصوصا در صورتی که قرار است تحت عمل جراحی چشم قرار بگیرید، حتما پزشک خود را از ابتدا در جریان مصرف این دارو قرار دهید زیرا ممکن است عوارض چشمی در بر داشته باشد. ‎-از آنجا که این دارو، با داروهای بسیاری تداخل ایجاد می نماید در صورت نیاز به شروع هرگونه داروی جدید (حتی داروهای بدون نسخه) داروساز خود را در جریان مصرف این دارو قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی جلوگیری شود. ‎-در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، در مدت درمان با این دارو قند خون خود را بیشتر چک نمایید زیرا ریسیپریدون می تواند بر روی سطح قند خون اثر بگذارد لذا توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید. ‎-معمولا دوره ی درمان با این دارو طولانی می باشد و قطع ناگهانی این دارو می تواند عوارض جدی ایجاد نماید لذا مصرف دارو را تا زمانی که پزشک توصیه می نماید ادامه دهید و قطع دارو حتما زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی انجام گیرد.

عوارض جدی قرص ریسپریدون

-در صورت احساس سفتی عضلات، تب بالا، احساس گیجی، افزایش ضربان قلب همراه با تعریق سریعا به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید زیرا این علائم می تواند نشانه هایی از یک عارضه ی نادر اما جدی باشد که باید توسط پزشک بررسی گردد و اقدامات لازم صورت گیرد.

کاربرد قرص ریسپریدون

کاربرد قرص ریسپریدون برای درمان اسکیزوفرنی و نشانه های اختلال دو قطبی یا همان افسردگی است.

قرص ریسپریدون و نعوظ

نعوظ آلت تناسلی مردان که بسیار دردناک است و به مدت ۴ ساعت یا بیشتر طول می کشد، هم از پیامدها و عوارض قرص ریسپریدون می باشد.

بیشتر بخوانید : قرص قند ♥ قرص قلب ♥ قرص رشد مو ♥ قرص ریلایف قرص قهوه سبز